Bezár

Hírarchívum

Nyito_reok_acelszobraszat

Acélszobrok a REÖK termeiben

Acélszobrok a REÖK termeiben

2020. július 08.
2 perc

Különleges, acélszobrászati alkotásokkal nyitja újra kapuit a járványhelyzet után a REÖK. Az „Acélos történetek” című tárlaton – a K-ARTS Művészeti Alapítványnak köszönhetően – az érdeklődők csaknem félszáz különleges, acélból és egyéb fémötvözetből készült művet láthatnak a palota összes kiállítótermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az „Acélos történetek” című nem mindennapi tárlat 2020. július 10. és szeptember 27. között látható. A REÖK-ben bemutatott majdnem félszáz alkotást különböző fémötvözetek, egyedi megmunkálási technikák, valamint sokszínű tematika és méret jellemzi. A művek között akadnak olyanok is, melyek súlya meghaladja a negyed tonnát! Hazai és nemzetközi művészek is bemutatkoznak – mások mellett Barabás Márton, Bukta Imre, Demcsák Dóra Vanda, Collin Hope vagy Meghan Salgaonkar – munkái is láthatók.


Dr. Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja elmondta: a mostani kiállítás egy rendkívül érdekes szegmensét mutatja be a magyar képzőművészetnek, hiszen a nagyközönség számára nem szokványos matériáról van szó. Sokáig elképzelhetetlennek tűnt, hogy az acél – ami inkább ipari- és építőanyag – akár nemes szobrok alapanyagául is szolgálhat, ám a mostani tárlat is jól mutatja, hogy művészi fantáziával és kreativitással milyen elképesztő alkotások születhetnek.


A képző- és iparművészetre összpontosító K-ARTS Művészeti Alapítványt a KÉSZ Csoportnál a több évtizedes mecenatúra program részeként hozták létre. Képzőművészeti gyűjteményük legunikálisabb része az acélszobrokat és az egyéb indusztriális alapanyagból készült műalkotásokat felvonultató kollekció. A szobrok jelentős része az alapítvány által szervezett Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozionon készült, ahol a művészek hosszú évek óta alkothatnak egy különleges atmoszférájú közegben.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek