SZTE Info

ajtk11

Az Integrációs Klub következő online rendezvénye: “A körülmények szorításában - A német uniós elnökség mérlege”

A EUROPE DIRECT Szeged európai uniós információs iroda soron következő online Integrációs Klub előadását “A körülmények szorításában - A német uniós elnökség mérlege” címmel rendezik meg december 8-án, 16 órától.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet által működtetett EUROPE DIRECT Szeged kiemelt figyelmet szentel a diákság információs igényeinek az Európai Unió szakpolitikáival kapcsolatos kérdésekben.


A EUROPE DIRECT Szeged európai uniós információs iroda soron következő online Integrációs Klub előadását “A körülmények szorításában - A német uniós elnökség mérlege” címmel rendezik meg december 8-án, 16 órától. Az előadó Molnár Tamás Levente, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója, a levezető elnök Dr. Szalai Anikó az SZTE ÁJTK, Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézetének egyetemi docense és igazgatóhelyettese lesz.


Az eseményen való részvételi szándékot jelezni lehet online regisztrációval a www.u-szeged.hu/irs/ed oldalon az aktualitások menüpontban, vagy e-mailben az ed@irsi.u-szeged.hu címen.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.