SZTE Info

SZTE Mozdulj! – Adók egy százalékával támogatja a nyertes kart az SZTE Alma Mater

A Szegedi Universitásért 2007 Alapítvány részére felajánlott adók egy százalékából támogatja az Alma Mater az SZTE Mozdulj! kihívás nyertes karát. A versenyhez az első héten 37 fő csatlakozott, akik összesen 2033,69 kilométert tettek meg. A legjobb egyéni eredmény futva 58,3 km, kerékpáron 186,41 km, gyalog 45 km, beltéri eszközön 91,88 km, egyéb eszközön pedig 17 km.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ahogy korábban megírtuk az SZTE Sportközpont és az SZTE Alma Mater mozgásra szólítja fel az SZTE alumnusait és dolgozóit. A kihívásban a lefutott/sétált/tekert kilométereket egy közösségi felületen rögzítve versenyezhetnek az egyének és egyetemi egységek egymással. A tét azonban már nem csak saját fittségünk, a legtöbb kilométert felmutató SZTE-s kar ugyanis egy projektjére (például egy terület felújítására) is támogatást kap A Szegedi Universitásért 2007 Alapítványnak felajánlott adók egy százalékából.


A versenyben a karok volt hallgatói, oktatói, dolgozói is részt vesznek, figyelembe véve az adott kar nagyságát és lélekszámát is. A megmérettetés első hetében a legjobban teljesítő kar már 502, 5 km-t gyűjtött.

SZTE_Mozdulj_10

Az arányosan legtöbb kilométert gyűjtött kar egy projektjét támogatja A Szegedi Universitásért 2007 Alapítvány, aminek segítségével az Alma Mater felújította már a Hattyas sori Sportközpont kondiudvarát és az SZTE BTK Radnóti Kávézóját is.


Részletek és szabályok a versenyhez itt olvashatóak, további információk az SZTE Sportközpont Facebook oldalán, az SZTE Alma Mater oldalán és a Facebook eseményben találhatóak.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.