SZTE Info

kiemelt_sport

Pályázati felhívás: "Jó tanuló - Jó sportoló" cím

A Szegedi Tudományegyetem pályázatot hirdet nappali tagozatos hallgatóknak "Jó tanuló - Jó sportoló" cím elnyerésére. Az akár 50 ezer forintos támogatásra 2019. november 19-ig lehet pályázni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Pályázati feltételek:

- A kitüntető címre önálló hallgatói pályázatot kell benyújtani.
- Tanulmányi átlag: a 2018/2019. tanév I. vagy II. félévében a súlyozott tanulmány átlag – minimum 15 teljesített kredit mellett – legalább 4,00

- Kiemelkedő országos vagy nemzetközi egyéni vagy /és/ csapateredmények az előző tanév időszakában /2018. 09. 01 - 2019. 08. 31./.
- Példamutató emberi magatartás


A tanulmányi és sporteredményeket tanulmányi osztályi igazolással, illetve országos szakszövetségi igazolással kell bizonyítani, mellékletként a kitöltött adatlaphoz csatolni. A pályázati adatlap az SZTE Sportközpontban kapható (6725 Szeged, Hattyas sor 10.) vagy letölthető itt.

 

A pályázat beadása:

A pályázatokat az SZTE Sportközpontban kell leadni 2019. november 19-ig.
Tanári felelős: Petrovicsné Tejes Edit testnevelő tanár

 

A pályázat díjazása:

A "Jó tanuló - Jó sportoló "cím női és férfi kategóriában kerül kihirdetésre.

I. helyezett női és férfi kategóriában: 50 e. - 50 e. Ft

II. helyezett: 30 e. - 30 e. Ft
III. helyezett: 20 e. - 20 e. Ft

 

A győztesek nevét az SZTE örökös vándordíjának talapzatán helyezik el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.