SZTE Info

IMG_0095

Egyetemi dolgozóknak alakítottak ki új parkolót

Közel 60 autó fér majd el a Semmelweis utcai parkolóban, amelyet azért hozott létre a Szegedi Tudományegyetem, hogy bővítse a jelenlegi „A” és „B” Klinikakertben található parkolóhelyek számát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az „A” és „B” Klinika parkban folyó rekonstrukciós munkálatok, illetve a tűzoltásra kijelölt felvonulási területek miatt a parkolóhelyek száma jelentősen lecsökkent. A Szegedi Tudományegyetem kancellárja a felmerült parkolási problémák enyhítésére az SZTE kezelésében lévő, üresen álló Semmelweis utcai területen dolgozói parkoló kialakítását határozta el. A parkolót az SZTE Műszaki Igazgatóság munkatársai alakították ki.


IMG_0119


A terület nagyjából 1200 négyzetméter nagyságú. Formáját, méreteit és a kialakítandó parkolóhelyek vázlatos rajzát az alábbi ábra szemlélteti.

 

parkolo


A parkolóban egyirányú közlekedési rend kialakítására kerül sor az ábrán látható módon. A fenti számításokkal hozzávetőlegesen 58 parkolóhely létesül. A sorompós beléptetés lehetőséget biztosít arra, hogy az udvarban csak a megfelelő jogosultsággal rendelkezők tudjanak parkolni, ezzel bővítve a jelenlegi „A” és „B” Klinikakertben található parkolóhelyek számát.


IMG_0004

 

A visszaélések elkerülése végett a be- és kiléptetés tejes egészében rendszámalapú. A parkoló műszaki átadása megtörtént, a rendszámfelismerő rendszer a próbák alapján jól működik. A következő napokban a jogosultságok, kaputelefon beállítása után, a parkolót előreláthatólag december első hetében a dolgozók számára megnyitják.


IMG_0106SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében