Bezár

SZTEhírek

pexels-thirdman-7659573

Szívünk napja: ingyenes szűrővizsgálatok, kerékpározás és rajzverseny az Agórában

Szívünk napja: ingyenes szűrővizsgálatok, kerékpározás és rajzverseny az Agórában

2024. szeptember 24.
2 perc

A szív világnapja alkalmából családi programot hirdet szeptember 29-én az Agórában az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika Kardiológiai Centruma. Lesz kerékpáros demonstráció, ingyenes szűrővizsgálatokon, előadásokon lehet részt venni, a gyermekeknek pedig rajzversennyel készülnek a szervezők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika Kardiológiai Centrum, a SZÍVSN Országos Betegegyesület, a Magyar Kardiológusok Társasága, valamint a Szent-Györgyi Albert Agóra közösen szervezi meg a szív világnapja alkalmából a "Szívünk napja 2024"családi programot szeptember 29-én, vasárnap 9-14 óráig az Agórában.

Változatos programokkal és ingyenes szűrővizsgálatokkal várják a családokat. A rendezvény célja az egészséges életmód népszerűsítése és a kardiovaszkuláris megbetegedések megelőzési lehetőségeinek bemutatása. A sportot kedvelőknek "Tekerj a szívedért!" címmel hirdetnek kerékpáros demonstrációt, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a sport és a vidámság egészségügyileg jótékony hatásaira.

szivunk_napja_plakat_fb0924

Az óvodás és általános iskolás gyermekek (korcsoportos bontásban) rajzversenyen vehetnek részt. A rajzeszközöket a szervezők biztosítják, és a legjobb munkákat elkészítő gyermekeket jutalomban részesítik!

A program ideje alatt az előadóteremben folyamatosan a Kardiológiai Centrum munkatársai tartanak majd edukatív előadásokat a leggyakrabban előforduló kardiovaszkuláris megbetegedésekről, azok rizikófaktorairól, valamint a megelőzési és terápiás lehetőségekről.

A 2023 májusa óta negyedévenként megrendezett, a lakosság körében népszerű SZÍVSN-szűrőnap ez alkalommal itt kap helyet, kiegészítve a kardio-metabolikus munkacsoport speciális szűrővizsgálataival, valamint szívizom- vagy billentyű betegség gyanúja esetén szívultrahang vizsgálattal.

A vizsgálatokra a rizikoszures@gmail.com e-mail címen lehet regisztrálni szeptember 27., péntekig. Kérik, hogy az érdeklődők adják meg nevüket, életkorukat és elérhetőségüket. Azokat is szívesen fogadják a helyszínen, akik esetleg lemaradnának a regisztrációról.

SZTEinfo

Borítókép: pexels.com

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Kapcsolódó hírek