Bezár

Hírarchívum

aranyanyu_MarazAniko_SZTE_2017

Aranyanyu-díjas Maráz Anikó, az SZTE egyetemi adjunktusa

Aranyanyu-díjas Maráz Anikó, az SZTE egyetemi adjunktusa

2017. november 17.
2 perc

Orvos kategóriában Dr. Maráz Anikó szegedi onkológusnak ítélte idén a Richter Aranyanyu Díjat a zsűri. Ajánlói az orvosnőt szakmaisága mellett emberségéért és őszinteségéért jelölték az elismerésre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése a Richter Aranyanyu Díj célja. Az elismerésre idén négy kategóriában lehet voksolni: pedagógus, egészségügyi szakdolgozó, orvosnő illetve szociális területen dolgozó. Orvos kategóriában a zsűri díját Dr. Maráz Anikó, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Onkoterápiás Klinika doktornője kapta.


A tinédzser gyerekeivel is foglalkozó édesanyát egyik paciense jelölte erre az elismerésre, mert szerinte és sorstársai szerint is "fénylő pont a beteg-óceánon a szegedi onkológus”. Amikor daganatos betegséget diagnosztizálnak valakinél, akkor hosszan tartó, és gyakori kezelésekre számíthat. Anikó páciensei számára élmény minden találkozás az onkológus adjunktussal, hiszen megismerve őt, biztosak lehetnek benne, hogy őszinte, emberséges és segítőkész támogatásra számíthatnak. Anikó különös figyelmet fordít arra, hogy a betegeivel egy nyelvet beszéljen. Megfigyelései szerint az orvos-beteg közti kommunikáció minősége nagyban befolyásolja a kezelhetőséget és az eredményességet. Ha egy beteg-óceánon evezünk, egyetlen dologra van szükség: egy biztos pontra. Betegei számára Anikó ezt a biztonságot jelenti - olvasható az ajánlás.


A doktornőről készült kisvideó itt megtekinthető:



Az elismerő címet olyan pedagógusok, orvosok, egészségügyben és szociális területen dolgozó nők kapták, akik munkájukat csekély elismerés mellett, mégis nap, mint nap sosem szűnő lelkesedéssel végzik. Több száz ilyen nőt jelöltek idén is kollégáik, betegeik, tanítványaik vagy a környezetükben élők az elismerésre, és a zsűri közülük választotta ki azt a 16 döntőst, akikre a róluk készült kisfilm alapján több mint 15 ezren szavaztak az interneten.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek