Bezár

Hírarchívum

Diákújságíró táborba hív az SZTE

Diákújságíró táborba hív az SZTE

2015. május 20.
2 perc

Gyakorlatorientált újságírói ismereteket és tájékozódási lehetőséget kínál az SZTE képzési palettájáról a 2015. június 22-26. közötti tudománykommunikációs tábor. A szakmai, kulturális és sport programokkal színesített táborba 2015. május 27-ig várják 9-10. osztályos középiskolások jelentkezését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeretnél a nyári szünetben egy hasznos diáktábor tagja lenni? Kíváncsi vagy a Szegedi Tudományegyetem kulisszatitkaira? Megismerkednél a régió más középiskoláinak média szakos diákjaival? Szívesen írsz, rádiózol, videózol, vagy fotózol? Esetleg újságírónak, riporternek készülsz? Kóstolj bele az egyetemi életbe! Barangolj velünk a Szegedi Tudományegyetemen!- csalogatja a középiskolásokat a tábor felhívása.


Az SZTE médiás diáktábora egy olyan szakmai program, amit a hazai középiskolák diákújságírói, fotósai, a suli rádiók és televíziók riporterei és videósai, vagyis a média iránt érdeklődő diákok számára kínál az SZTE. A táborban a 9-10. osztályos középiskolások szakmai felkészítést és segítséget kapnak ahhoz, hogy egy-egy érdekes egyetemi és tudományos témát, hogyan dolgozzanak fel akár a suli újságba, vagy a suli honlapjára is. A fotózás és videózás iránt érdeklődő fiatalok pedig szakemberek segítségével ismerkedhetnek meg a szakma rejtelmeivel. A részvevők az egyetem olyan különleges pontjaira is eljuthatnak, mint az SZTE legmodernebb berendezésekkel felszerelt médialaborja. Nem utolsó sorban pedig barátságot köthetnek az egyetemi sajtó munkatársaival és a régió más iskoláinak diákújságíróival.


Az SZTE Tudománykommunikációs Diáktáborába jelentkezni 2015. május 29-ig a szem@rekt.szte.hu e-mail címen lehet. A táborban (a korlátozott létszám miatt) 10 szegedi 9-10. osztályos diákot és 10 távolabbról érkező 9-10. osztályos középiskolást tudnak fogadni. Intézményenként maximum 2 fiatalt.


Részletes felhívás itt elérhető: SZTE Tudománykommunikációs Diáktábor


A Szegedi Tudományegyetem a jelenlegi tizenegyedikesekre is gondol: 2015. szeptember 16-án, szerdán és szeptember 25-én, pénteken két alkalmas Tudománykommunikációs Médiatúrára várja az akkor már végzős fiatalokat.

SZTEinfo

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek