Bezár

Hírarchívum

Nemzetközi zenei konferencia és hangverseny a pedagógusképző karon

Nemzetközi zenei konferencia és hangverseny a pedagógusképző karon

2014. szeptember 26.
1 perc

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Művészeti Intézet Ének-Zene Tanszék és Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégium 2014. szeptember 29-30-án „Évfordulós művészek” címmel 15. alkalommal rendez nemzetközi zenei konferenciát a Hattyas sori campuson.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A konferenciát, mely hét szekcióban zajlik, Marsi István, a kar dékánja nyitja meg. A nemzetközi rendezvényre Freiburgből, Brnoból, Prešovból, Nagyváradról, Kolozsvárról és Kremsből érkeznek előadók. A kétnapos tanácskozáson többek között szó lesz Fricsay Ferenc elveszettnek hitt miséje történetéről, az Erkel-operák időszerűségéről, a zene harmonizációs szerepéről autizmussal élő gyermekeknél, a magyar kóruszene stiláris változásairól, valamint Bartók Béla „szlovák” kórusműveiről. A rendezvényen a 150 éve meghalt Madách Imrére és a 100 éve született Márkos Albertre is emlékeznek.

A JGYPK Művészeti Intézet Ének-Zene Tanszék a 15. konferenciához kapcsolódóan nemzetközi hangversenyt tart 2014. szeptember 30-án, kedden 18 órakor a Rektori Hivatal Dísztermében.

 

A konferencia részletes programja itt elérhető:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek