SZTE Info

Angol nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterképzés az SZTE ÁJTK-n

A Szegedi Tudományegyetemen első alkalommal indít angol nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterképzést Master in International Relations – Legal and Business Aspects (MIR-LBA) címmel. A kétéves képzésre az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete (NRTI).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Angol anyanyelvi oktatók részvételével 2014 szeptemberében indítja első évfolyamát a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete (NRTI). A kétéves képzés során a hallgatók nemzetközi mesterképzés diplomát szerezhetnek.

Az érdeklődők számára 2014. február 6-án 14 órakor tartanak tájékoztatót a Dugonics tér 2. szám alatt a Frankofón Egyetemi Központban az SZTE ÁJTK-n folyó idegen nyelvű nemzetközi tanulmányok képzésekről, ahol a leendő hallgatók személyesen is találkozhatnak a képzés szervezőivel és oktatóival.

Bővebb információ a szak leírásáról: Master in International Relations.pdf

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.