Bezár

Hírarchívum

Szegedi díjazottak a Regionális ENSZ Akadémián

Szegedi díjazottak a Regionális ENSZ Akadémián

2014. február 04.
1 perc

Az SZTE ÁJTK hallgatói közül két csoportot is díjaztak a Regionális ENSZ Akadémia záróeseményén Bécsben. A Regional Academy on the United Nations záróeseményét 2014 januárjában rendezték meg Bécsben. A konferenciával egybekötött verseny ma már igen jelentős, a mostani felhívásra mintegy ötszázan jelentkeztek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

ajtk_ensz_dijazottak2A Szegedi Tudományegyetemet képviselő hallgatók (Bogárdi Brigitta, Dékány Enikő, Füvesi Dóra, Páldeák Áron, Szabó Gyula Máté és Sziebig Orsolya) közül díjazott lett Füvesi Dóra kutatócsoportja, melx az internet szerepét és lehetőségeit kutatta a 21. századi fenntartható fejlődési célokkal összefüggésben. Szintén díjazták Páldeák Áron csoportját, mely az emberkereskedelem egy kevéssé kutatott témájával foglalkozott, nevezetesen a férfiak szexuális célú kereskedelmével.

A magyar küldöttség tagjai közül az egész éves munkájáért elismerő oklevélben részesült Dékány Enikő.

 

ajtk_ensz_dijazottak1Az előadásokat az ENSZ különböző szerveinek és szakosított intézményeinek vezetői és szakértői tartották számos témakörben, mint például nemzetközi fejlesztés, energiabiztonság és energiához való jog, nukleáris leszerelés, szervezett bűnözés. A Regionális ENSZ Akadémia első rendezvényét 2013 májusban tartották Prágában, a sorozat ősszel Ljubljanában és Szegeden folytatódott. Az összesen 6 országból (Ausztria, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia és Magyarország) kiválasztott hallgatók csoportokba osztva végig egy kutatási projekten dolgoztak, amelynek eredményét Bécsben mutathatták be.

A szegedi hallgatók felkészítője és kísérője, Szalai Anikó adjunktus a csapat nevében mondott köszönetet az SZTE ÁJTK Dékáni Hivatal, a Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete, valamint a Nemzetközi Jogi és Európa-jogi Tanszék támogatásáért.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek