SZTE Info

A Pápa is kipipálva.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az NB I B-s férfikosárlabda-bajnokság 11-20. helyéért folytatott rájátszás harmadik körében a sereghajtó ellen lépett pályára március 22-én az SZTE-Szedeák. Egyetemünk együttese a forduló előtt hat győzelemmel és négy vereséggel az alsóház negyedik helyén tanyázott, míg a pápaiak nyeretlenül érkeztek Szegedre.
Ennek megfelelően végig esélyeshez méltóan uralta a találkozót az SZTE-Szedeák, melyben ezúttal Nyilas István játékos-edzőnek nem is kellett pályára lépnie. Valamennyi játékos lehetőséget kapott, hiszen a hazai siker egy pillanatig sem forgott veszélyben.
Az immár hét győzelemmel álló SZTE-Szedeák legközelebb április 6-án 18 órakor a Budafoki KK (öt győzelem/hat vereség a mutatójuk) otthonában lép parkettre.
SZTE-Szedeák–Pápai KC 91-68 (22-17, 25-11, 14-18, 30-22). Újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Gelencsér, dr. Hollósy.
SZTE-Szedeák: Simándi 8, NAGY 14/9, Fülöp 7/3, Kovács 10/3, TANÁCS 18/6. Csere: TRÉNYI 20, Szablics, HORVÁTH 6, Komáromi 1, Mészáros 4, Széll 3/3. Edző: Nyilas István.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.