SZTE Info

Ezüst az uniós Eb-ről

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Ezüstérmet szerzett a németországi Forstban március 14-15-én megrendezett 36. Európai Unió-bajnokságon Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK ólomsúlyú versenyzője, az SZTE ÁJTK másodéves levelező jogász szakos hallgatója.
A szegedi sportoló – aki tavaly La Corunában első helyen végzett a 35. EU-bajnokságon 381 kilót emelt, ilyen jól még sohasem teljesített hivatalos viadalon. A plusz 105 kg-osok mezőnyében szakításban a 175 kg-os eredménye az első, a lökésben elért 206 kg a második helyhez volt elegendő.
Nagy tehát – mint azt lapunk március 3-i számában megírtuk – bombaformában készül az áprilisi olaszországi Európa-bajnokságra. Ráadásul az uniós Eb-n szakításban 180, lökésben 210 kilón is kísérletezhetett, vagyis nem elképzelhetetlen, hogy az utolsó olimpiai kvótaszerzési esélyt nyújtó Európa-bajnokságon jelenleg nincs pekingi kvótája a magyar csapatnak a 390-nel is megbirkózik.
 
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.