Bezár

Hírarchívum

Bőrgyógyászati innovációs nap

Bőrgyógyászati innovációs nap

2008. március 26.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Innovációs napot rendez március 27-én az SZTE Dél-alföldi Élet- és Anyagtudományi Kooperációs Kutatási Központ, valamint a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika.
A rendezvényen bemutatkozik az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika új kozmetológiai és bőrfiziológiai laboratóriuma, amely többek között alkalmas a kozmetikumok kutatására, hatékonyságuk megállapítására, ezzel segítve a kozmetikai termékek gyártóit a termékinformációs dokumentáció elkészítésében.
A szakmai tanácskozáson egyebek mellett azokra a kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők, hogy a jogszabály-változások következtében milyen hatósági ellenőrzésekre számíthatnak a kozmetikai ipar szereplői, hogyan felelhetnek meg a cégek a törvényi elvárásoknak, illetve milyen kutatás-fejlesztési lehetőségeket kínál az ipari partnerek számára a régió első számú tudáscentruma, a Szegedi Tudományegyetem.
Az innovációs nap csütörtökön 10.30-kor kezdődik az SZTE Rektori Hivatal (Dugonics tér 13.) tanácstermében. Kiricsi Imre kutatás-fejlesztési rektorhelyettes köszöntője után Kemény Lajos, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika igazgatója, Bodrogi József egészségügyi közgazdász, az ELTE Egészség-gazdaságtani Kutatóközpont programigazgatója, Móréné Horkay Edit, az Országos Élelmezésbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet munkatársa, Murányi István, a Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség (Kozmos) főtitkára, végül Zenisek Andrea, a Gazdasági Versenyhivatal munkatársa tart előadást.
A konzultációt és az állófogadást követően 14 órakor kerül sor az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika új k+f laboratóriumának bemutatására.
P. M. L.
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek