Bezár

Hírarchívum

Ébredj (a) tavasszal!

Ébredj (a) tavasszal!

2008. április 10.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Április 10-ével kezdetét veszi az V. Egyetemi Tavasz rendezvénysorozata a Szegedi Tudományegyetemen és Szeged városában: május 10-éig közel ötven helyszínen majdnem kétszázötven program várja az érdeklődőket.
Legyen az irodalmi est, képzőművészeti vagy fotókiállítás, egy film bemutatása vagy egész éjszakás vetítés, komoly- vagy könnyűzenei koncert, színházi előadás, táncház vagy diszkó; továbbá konferencia vagy előadás – számos lehetőség közül szemezgethet a látogató. Több nemzet is bemutatkozik különböző módokon Dél-Amerikától Görögországig, könyvvel vagy táncházzal; de a sportolni vágyók is számos lehetőséget kapnak, versenyeket és vetélkedőket pedig rengeteg témában rendeznek
Idén ünnepeljük Juhász Gyula születésének 125. évfordulóját is, ehhez az eseményhez számos további program kapcsolódik; többek között a tavaly nagy sikerrel megtartott várostörténeti séták folytatása, ahol idén Nyéki Tamás „irodalmi idegenvezetésével” a költő életében fontos és a hozzá köthető főbb helyszíneken, emléktábláinál járhatnak az érdeklődők, néhol versei is felcsendülnek.
A fesztivál április 10-én több konferenciával és Kocsis Ernő szlovákiai festőművész tárlatának megnyitásával veszi kezdetét. A hivatalos megnyitót április 14-én tartják a Rektori Hivatal aulájában. Itt adják át az SZTE Kulturális Iroda tavaszi versenyeinek és pályázatainak (Juhász Gyula Szavalóverseny, Tavaszi Verspályázat, Szlogenpályázat, Egyetemi Fotópályázat) díjait is.
A részletes program a www.u-szeged.hu/etavasz honlapon olvasható.
Sz. N.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek