Bezár

Hírarchívum

ab_szorolaprgb
Október 14-én SZTE Őszi Állásbörze

Október 14-én SZTE Őszi Állásbörze

2009. október 07.
2 perc
Izzíts, indíts! Ezzel a felhívással nyitja meg kapuit idén október 14-én a TIK-ben az SZTE Őszi Állásbörze.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az állásbörze, valamint a hozzá kapcsolódó október 8-14. közötti felkészítő programsorozat helyszínéül a József Attila Tanulmányi és Információs Központ szolgál. Az SZTE Karrier Iroda szervezésének köszönhetően különböző cégek által tartott előadásokat, álláskeresési, pályatervezési tanácsadást, illetve önismereti workshopot hallgathatnak meg az érdeklődő egyetemisták és a friss diplomás pályakezdők. Mindemellett a CV-tanácsadáson az önéletrajzírás praktikáit is elleshetik,vagy kérhetnek javaslatokat saját önéletrajzukkal kapcsolatban.


Az SZTE Őszi Állásbörze Felkészítő Programok továbbá lehetőséget adnak személyiségteszt, IQ-, illetve problémamegoldó teszt kitöltésére is. A végzős diákok, az állást kereső látogatók részt vehetnek egy élő próbainterjún, valamint a grafológiai elemzés segítségével kideríthetik, hogy milyen tulajdonságaikról árulkodik a kézírásuk. Az állásbörze napján, 14-én számos olyan előadást hallgathatnak meg, mely az elhelyezkedés nehézségeit, a BA-s diploma értékét, a béralku kérdéskörét vagy az álláspályázat helyes megírásának módját veszi górcső alá, de a külföldi munkavállalás iránt érdeklődők is megismerkedhetnek az ösztöndíjakkal és az EU-ban történő munkavállalás előnyeivel.


A színvonalas előadások mellett a cégek standjainál a résztvevők információkat szerezhetnek az országos és regionális érdekeltségű munkáltatók kiválasztási rendszeréről, az állásközvetítő cégekről, a rendelkezésre álló munka-, illetve gyakornoki helyekről. „Mindenki számára fontos ismereteket, tudást közvetítenek ezek a rendezvények, ezért minden végzős hallgatónak és friss diplomásnak megéri eljönni és tájékozódni a munkaerő-piaci helyzetet illetően” – ajánlja Görög Márta hallgatói és közkapcsolati igazgató.


A börzén természetesen a játék sem maradhat el, hiszen a regisztrált jelentkezők és a felkészítő programokban résztvevők között a feliratkozáskor kapott színes szelvények segítségével értékes nyereményeket sorsolnak ki a szervezők.


Az állásbörze vagy az említett programok iránt érdeklődők a www.sztekarrier.hu internetes oldalon találnak bővebb információt a rendezvényekkel kapcsolatban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek