SZTE Info

Sajtómeghívó - ICoSTAF konferenciára

Újkeletű hagyomány a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán, hogy angol nyelvű konferenciájukon az oktatók és vendég előadók mellett a legtehetségesebb hallgatóknak is bemutatkozási lehetőséget kínálnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Interdiszciplináris kutatások bemutatására is lehetőséget nyújt az ICoSTAF (International Conference on Science and Technique based on Applied and Fundamental Research) konferencia az SZTE Mérnöki Karon. A 2016. június 2-i tanácskozás 4 szekciója: Agricultural and Food Science (Agrár- és Élelmiszer tudomány); Economics (Közgazdaságtudomány), Engineering (Műszaki tudomány), és Environmental and Food Biotechnology (Környezetei és Élelmiszer Biotechnológia).

 

– Összesen körülbelül 100 résztvevő regisztrált az ICoSTAF 2016 konferenciánkra. Vendég előadó jön Szerbiából, Romániából, illetve itt tanuló, de Mongóliából, Ecuadorból, Indiából érkezett doktoranduszok is bekapcsolódnak a programba – magyarázta Krisch Judit, a konferencia egyik szervezője. – A kutatók mellett a kari és országos TDK versenyeken sikeresen szereplő hallgatók számára rendezünk egy diák poszter szekciót is, ahol a fiatalok lehetőséget kapnak, hogy szélesebb tudományos közösség előtt mutassák be munkájukat. A konferencián a két plenáris és 30 szekció előadás várható, bemutatnak 53 posztert. A regisztrált, és előadással, illetve poszterrel szereplő résztvevők között örvendetesen magas a PhD hallgatók, illetve a fiatal, kezdő kutatók száma.

 

Az angol nyelvű konferencián a legjobb kutatói és diák poszterek díjat nyernek, a beküldött összefoglalók megjelennek a konferencia kiadványban. A konferencia közleményeket nemzetközi folyóiratokban jelentetik majd meg.

 

Az ICoSTAF 2016 konferencia kezdete: 2016. június 02. (csütörtök), 10 óra; helyszíne: SZTE Mérnöki Kar – Szeged, Mars tér 7.

 

További részletek, program az SZTE Mérnöki Kar Icostaf konferenciájának az oldalán.

 

Az SZTE MK ICoSTAF 2016 című konferenciájára szeretettel várják az újságírókat, a médiumok, a szerkesztőségek munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.