SZTE Info

Sajtómeghívó - Ápolók Nemzetközi Napja

A Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ tisztelettel meghívja Önt és munkatársait ünnepi rendezvényére az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából 2016. május 19-én 14.30-tól az SZTE ÁOK Nagy Oktatási Épület előadótermébe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ünnepség 14.30-tól 16.00 óráig tart. A megnyitó után ünnepi köszöntők, majd ünnepi műsor. Ezt követően adják át az emlékplaketteket, díszokleveleket és kitüntető címeket az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából.


A rendezvény díszvendégei:

Prof. Dr. Szabó Gábor, akadémikus, rektor, SZTE

Dr. Dömötör Máté, igazgatásszervezési és szolgáltatási főigazgató, SZTE

Prof. Dr. Bari Ferenc dékán, SZTE ÁOK

Dr. Turzó Kinga dékán, SZTE FOK

Dr. Barnai Mária dékán, SZTE ETSZK

Dr. Tulkán Ibolya tanszékvezető főiskolai tanár, SZTE ETSZK

Arany Ida megyei vezető ápoló, Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály

Irinyi Tamás elnök, MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezet

Horváth Levente Attila igazgató, SZSZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája

 

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.