Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Az algréiai nagykövet előadása az SZTE-n

Sajtómeghívó - Az algréiai nagykövet előadása az SZTE-n

2016. május 02.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt és munkatársait Abdelkader Dehendi, az Algériai Népi Demokratikus Köztársaság nagykövete "A mai Algéria"

című előadására 2016. május 4-én, szerdán, 14 órától a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Központjába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Abdelkader Dehendi, az Algériai Népi Demokratikus Köztársaság budapesti nagykövete J. Nagy László professzor közbenjárására, Nagy Katalin rektorhelyettes meghívására látogat Szegedre, folytatva a hagyományt, amely a szoros együttműködéseknek köszönhetően a Szegedi Tudományegyetem és Algériai Népi Demokratikus Köztársaság budapesti Nagykövetsége között kialakult. A kiváló kapcsolatokat igazolja, Abdelkader Dehendi immár az ötödik algériai nagykövet, aki Egyetemünkön látogatást tesz.

 

Jelenleg tizennyolc algériai hallgató tanul a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai, Állam- és Jogtudományi, Bölcsészettudományi, Gyógyszerésztudományi, Általános Orvostudományi és Fogorvostudományi Karán. Számuk elsősorban a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogramnak köszönhetően folyamatosan bővül. Az Algériai Népi Demokratikus Köztársaság és Magyarország között a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogram kapcsán létrejött kétoldalú megállapodás keretében az algériai hallgatók mesterképzési szinten a mezőgazdasági, mérnöki, természettudományi, társadalom- és bölcsésztudományi területeken, valamint doktori képzésben valamennyi tudományterületen ösztöndíjas formában is tanulhatnak Magyarországon, és így a Szegedi Tudományegyetemen.

 

Abdelkader Dehendi algériai nagykövet szegedi látogatása során tárgyalásokat folytat a Szegedi Tudományegyetem rektorával, prof. Dr. Szabó Gábor akadémikussal. Találkozik az Egyetemen tanuló algériai hallgatókkal.

 

Végül „A mai Algéria” címmel francia nyelvű előadást tart a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Egyetemi Központban szervezett „Maghreb Nap” alkalmával. Az előadás sajtónyilvános. Interjúigény esetén tolmácsot biztosítunk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek