SZTE Info

Sajtómeghívó - Fogorvostudományi konferencia az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar

tisztelettel meghívja Önt a Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban konferencia megnyitójára 2016. május 6-án, pénteken 9.00 órára az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2016. május 5. és 7. között a Szegedi Tudományegyetem ad otthont a Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban konferenciának, amely egyedülálló lehetőséget teremt a tudományos diszkusszióra és tapasztalatcserére a nemzetközi paletta elismert előadóinak részvételével. Az idei találkozó különlegessége, hogy a Magyar Fogorvosok Egyesületének Vándorgyűlése is Szegeden kerül megrendezésre, így a kiváló külföldi résztvevők mellett az ugyancsak kiemelkedő szakmai munkát végző magyar szakemberek is bemutathatják legújabb kutatási eredményeiket.

 

A tudományos programra körülbelül 500 résztvevő érkezik, a hazai szakemberek mellett Ausztriából, Angliából, Romániából, Amerikából, Németországból, Svájcból és Dániából. A konferencia során 49, a fogászati szakma valamely területéhez kapcsolódó cég is bemutatkozik.

A konferencia világhírű meghívott előadói: Howard Gluckman (Dél-Afrikai Köztársaság), Georg-Hubertus Nentwig (Németország), Niklaus P. Lang (Svájc), Norbert Cionca (Svájc), Anton Sculean (Svájc), Jean-Louis Giovannoli (Franciaország), Phoebus Madianos (Görögország) és Stefan Renvert (Svédország).

 

A rendezvényt Prof. Dr. Kemény Lajos, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese nyitja meg. A sajtó kérdéseire Prof. Dr. Nagy Katalin, az SZTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese, az SZTE Fogorvostudományi Kar Szájsebészeti Tanszék vezetője válaszol.

 

A konferenciára szeretettel várjuk az újságírókat, a médiumok, a szerkesztőségek munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.