Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Elismerés a szakdolgozóknak az Ápolók Nemzetközi Napján

Sajtóközlemény - Elismerés a szakdolgozóknak az Ápolók Nemzetközi Napján

2016. május 19.
2 perc

Emlékplakettel és díszoklevéllel, kiváló oktató és kiváló ápoló címmel ismerték el az egészségügyi szakdolgozók munkáját a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban az Ápolók Nemzetközi Napján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja az Ápolók Nemzetközi Napjának hagyományos megünneplésével fejezi ki, hogy milyen nagy jelentőségűnek és elismerésre méltónak tartja az egészségügyi szakdolgozók munkáját. Számos oklevelet, emléklapot adtak át: ebben az esztendőben 29 nyugállományba vonuló munkatárs részesült elismerésben.

Elismerést kaptak az aktív és kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársak. A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ kiváló ápoló kitüntető címet adományozott Ignáczné Hepp Krisztinának, a II. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Invazív Kardiológiai Részleg munkatársának. A kiváló szakoktató kitüntető címet Dr. Szabóné Bálint Ágnesnek egyetemi okleveles ápolónak, az Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatás munkatársa kapta.

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ minden évben több száz közép és felsőfokú egészségügyi szakképzésben résztvevő tanulónak és hallgatónak biztosít szakmai gyakorlati lehetőséget. A hallgatók a tanév végén anonim tanulói elégedettségi kérdőívet töltenek ki, többek között a gyakorlati oktatásról, és az egyes szakterületeken szerzett tapasztalataikról. A hallgatói-tanulói véleményekre alapján a 2015/2016-os tanévben a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ legjobb gyakorlóterülete minősítést a Traumatológiai Klinika fekvőbeteg-ellátó osztályai nyerték el.

Az elismeréseket az ünnepségen Prof. Dr. Facskó Andrea, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, és Balogh Dénes, a Klinikai Központ főápolója adta át.

Az Ápolók Nemzetközi Napját világszerte megünneplik. Hagyományos időpontja május 12., annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja. A már életében legendává vált, rendkívüli akaraterővel megáldott brit hölgy az 1853-56-os krími háború idején a törökországi brit katonai kórházban a tisztaság és a megfelelő ellátás megszervezésével nagyságrenddel csökkentette a halálozási arányt. Florence Nightingale nemcsak az ápolóképzés és az ápolás gyakorlatának megújítója volt, hanem a betegápolás etikai alapjainak megteremtője is, aki küzdött az ápolói hivatás képviselőiért.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek