SZTE Info

Study Room létesül az SZTE ÁOK-n

Új, minden igényt kielégítő, a klinikai vizsgálatok szervezésére és az anyagok tárolására alkalmas "Study Room"-ot alakítottak ki a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Onkoterápiás Klinikáján. A „Study Room” hivatalos átadási ünnepségét 2011. január 27-én 14 órakor tartják. (Szeged, Korányi fasor 12.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A klinikán mintegy 25-féle klinikai vizsgálat folyik, melyek általában valamilyen gyógyszeres beavatkozást tesztelnek. Többségük nemzetközi, többcentrumos vizsgálat, ezért ugyanolyan elvárásoknak kell megfelelni, mint bármelyik nyugat-európai országban. További kb. 10 vizsgálatban a beválasztott betegek utánkövetése folyik. Ezekhez magas színvonalú hátteret (vizsgálatok, gyógyszertárolás, adatforgalom és -tárolás) kell biztosítani, melyet megkönnyít a korszerűen és esztétikusan berendezett, megfelelő funkcionális elrendezést biztosító új helyiség. A projekt keretében a klinika nem csak nagy tárolókapacitású bútorokat kapott, hanem korszerű informatikai berendezéseket (telefon, fax, fénymásoló, számítógép, internet, nyomtató), hűtőszekrényeket is, valamint modern EKG-t és centrifugát a vérvizsgálatokhoz.

 

A helységet a az Amgen magyarországi képviselete újítatta fel. Az Amgen innovatív, humán gyógyszereket felfedező, fejlesztő, gyártó és forgalmazó cég.

 

Az ünnepélyes átadásra tisztelettel meghívjuk. További információ: Dr. Thurzó László: 62/544-000/5404

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.