SZTE Info

Hallgatói lét a Szegedi Tudományegyetemen - Sajtótájékoztató egy felmérés eredményeiről

Milyen a hallgatói lét a Szegedi Tudományegyetemen? Ezt a kérdést járta körül egy reprezentatív felmérés, melyet a SZTE hallgatóinak körében végzett egy kutatóintézet. Olyan kérdésekre kerestek választ, mint:

- Mennyibe kerül a megélhetés egy szegedi egyetemistának?

- Mennyire elégedettek a hallgatók a város és az egyetem sportolási és kulturális lehetőségeivel?

- Milyenek a hallgatók médiafogyasztási szokásai?

- Mivel töltik szabadidejüket, mennyit költenek szórakozásra a fiatalok?

- Milyennek látják jövőbeli esélyeiket a leendő pályakezdők?

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kutatás eredményeiről sajtótájékoztatót tartunk 2011. január 26. 10.00 órakor a SZTE Tanulmányi és Információs Központ (Ady tér 10.) III. szemináriumi termében. A sajtótájékoztatót Jancsák Csaba ifjúságszociológus, a kutatás vezetője tartja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.