SZTE Info

Bemutatkozik az egyetem új vezetése

A Szegedi Tudományegyetem új, 2011. január 1-jétől hivatalban lévő négy rektorhelyettesét, gazdasági és műszaki főigazgatóját, főtitkárát mutatja be a sajtónak Dr. Szabó Gábor rektor 2011. január 5-én 14:30-kor a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kiállítási terében. (6721 Szeged, Ady tér 10.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sajtótájékoztatón lehetőség lesz riportokat és interjúkat készíteni az új tisztségviselőkkel.

A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

Tisztelettel:

Keczer Gabriella
médiakoordinátor

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.