SZTE Info

Világhírű részecskefizikus az SZTE Ságvári Gyakorló Gimnáziumában

"Magyarok Amerikában - Forró nyomon az ősanyag nyomában" címmel tart előadást Prof. Dr. Csörgő Tamás világhírű részecskefizikus, az MTA Részecske- és Magfizikai Kutatóintézete, valamint a Harvard Egyetem munkatársa 2011. január 13-án, csütörtökön 14.30-kor az SZTE Ságvári Gyakorló Gimnáziumának dísztermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Prof. Dr. Csörgő Tamás professzor az előadás keretében tervezi meghirdetni és beindítani az Országos Természettudományos Önképző Kör Mozgalmat. Ezen alkalomból vendég lesz – az egyetemünk több oktatója mellett - a Fulbright Alapítvány elnöke, dr. Brückner Huba, és a Magyar Innovációs Szövetség elnöke, dr. Antos László is.

Részletes információ a csatolt dokumentumban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.