SZTE Info

Webrádiós tehetségműhely középiskolásoknak a Jugyun

Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara az Oktatásért Közalapítvány Tehetséggondozói Alkuratóriumának támogatásával ingyenes tehetséggondozó programot indít 11-12. évfolyamos diákok számára Sulirádió néven.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Olyanokat keresünk, akik érdeklődnek az elektronikus újságírás iránt, kedvet éreznek ahhoz, hogy riporterként, műsorvezetőként, szerkesztőként, hangtechnikusként közreműködjenek egy webrádió működtetésében. Rendelkeznek megfelelő kifejező készséggel, fogékonysággal kortársaik problémái iránt, kreatívan tudják ezt kommunikálni.

A „Sulirádió” tehetségműhely célja a középiskolás korosztály önkifejezésének segítése. Ehhez kíván technikai és módszertani segítséget nyújtani webrádiós megjelenés biztosításával, a tehetséges diákok képzésével.

A tehetségműhely a „gyakorlatban tanítás” elvét követi. A középiskolás diákok együtt dolgoznak a Szegedi Tudományegyetem hallgatóival a webrádió műsorainak előállításán. Közben előadásokat hallgatnak és gyakorlati képzésen vesznek részt, amelyet az egyetem oktatói és meghívott vendégelőadók tartanak. Témájuk az elektronikus újságírás a 21. században, illetve a technika használata, amelynek segítségével Interneten publikálható műsor készíthető.

Az elkészült műsorok a www.suliradio.hu portálra kerülnek föl.

 

További információk: http://www.jgypk.hu/suliradio/

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.