Bezár

Sajtóarchívum

Webrádiós tehetségműhely középiskolásoknak a Jugyun

Webrádiós tehetségműhely középiskolásoknak a Jugyun

2011. január 10.

Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara az Oktatásért Közalapítvány Tehetséggondozói Alkuratóriumának támogatásával ingyenes tehetséggondozó programot indít 11-12. évfolyamos diákok számára Sulirádió néven.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Olyanokat keresünk, akik érdeklődnek az elektronikus újságírás iránt, kedvet éreznek ahhoz, hogy riporterként, műsorvezetőként, szerkesztőként, hangtechnikusként közreműködjenek egy webrádió működtetésében. Rendelkeznek megfelelő kifejező készséggel, fogékonysággal kortársaik problémái iránt, kreatívan tudják ezt kommunikálni.

A „Sulirádió” tehetségműhely célja a középiskolás korosztály önkifejezésének segítése. Ehhez kíván technikai és módszertani segítséget nyújtani webrádiós megjelenés biztosításával, a tehetséges diákok képzésével.

A tehetségműhely a „gyakorlatban tanítás” elvét követi. A középiskolás diákok együtt dolgoznak a Szegedi Tudományegyetem hallgatóival a webrádió műsorainak előállításán. Közben előadásokat hallgatnak és gyakorlati képzésen vesznek részt, amelyet az egyetem oktatói és meghívott vendégelőadók tartanak. Témájuk az elektronikus újságírás a 21. században, illetve a technika használata, amelynek segítségével Interneten publikálható műsor készíthető.

Az elkészült műsorok a www.suliradio.hu portálra kerülnek föl.

 

További információk: http://www.jgypk.hu/suliradio/

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek