Bezár

Hírarchívum

2021. Február

1 2 
IMG_8798
2021. február 04.
3 perc

A modellváltás szükségességének legfőbb indoka, hogy a hazai egyetemek behozhassák lemaradásukat a nemzetközi versenyben – mondta a Délmagyarországnak Stumpf István. Az egyetemek modellváltásának koordinálásáért felelős kormánybiztos tegnap az SZTE vezetésével, Kiss-Rigó László megyés püspökkel, valamint Botka László polgármesterrel folytatott egyeztetéseket a struktúraváltás kapcsán.

pexels-thisisengineering-3862130

2021. február 03.
1 perc

Közel 5 millió forint értékben kap két új interaktív eszközt az SZTE Konfuciusz Intézethez tartozó Konfuciusz Tanterem. Az eszközöknek köszönhetően a legmodernebb távoktatás valósulhat meg, amely különösen fontos most, hiszen a járvány miatt Kínából idén ebben a formájában zajlik a tanítás.

Nyitoj_Dekany_Imre

2021. február 03.
4 perc

A vírusok, baktériumok és gombák ellen akár több éven át is hatásosan véd a Szegedi Tudományegyetemen fejlesztett önfertőtlenítő bevonat. A COVID-19 világjárvány idején ismét közfigyelmet kapott a több évtizedes kutatómunka eredménye, amelyről dr. Dékány Imrét, az SZTE emeritus professzorát kérdeztük.

IMG_8539-001

2021. február 02.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem 12 karán számtalan tudományterülettel foglalkoznak az egyetem oktatói, kutatói. Az egyetem portfóliójának egyik legfiatalabb high-tech tagja az SZTE 3D Központja, amely összefogja a 3D oktatás és kutatás jelentős szegmensét.

coursera_nyito

2021. február 02.
4 perc

Egyre több kurzus érhető el magyar nyelven a világ legnagyobb online oktatási felületén, a Courserán. A Coursera és az SZTE együttműködésének köszönhetően 2020 márciusa óta iratkozhatnak be az egyetem hallgatói a Coursera kurzusaira, amelyet önkéntesek fordítanak magyar nyelvre. Az Amszterdamban élő Kiss Andreát kérdeztük önkéntes fordítói tevékenységéről.

X._jakucs_2.1

2021. február 01.
2 perc

194 tanuló jelentkezett a Szegedi Tudományegyetem Földrajzi Földtudományi Intézete valamint Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszéke által immár tizedik alkalommal megszervezett Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyre.

IMG_8185

2021. február 01.
2 perc

„A védőoltások a fertőző betegségek elleni küzdelem leghatékonyabb eszközei” – kezdődik az MTA Orvosi Tudományok Osztálya felhívása. Az új típusú koronavírus elleni védőoltásra buzdító kiáltvány félszáz aláírója közül az SZTE két orvosprofesszor akadémikusát is megkérdeztünk a tudós testület akciójáról.

Mexikoi_kavalkad_nyito

2021. február 01.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem 12 karán számtalan tudományterülettel foglalkoznak az egyetem oktatói, kutatói. Munkájuk legjavát minden évben bemutatják a Kutatók Éjszakáján. Sorozatunkban a 2020-as előadásokból válogatunk. Ezúttal Mexikóba utazunk, a mexikói népművészetet mutatjuk be. Az érdeklődők kvízjátékon is részt vehetnek. Kalauzunk dr. Jancsó Katalin, az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék oktatója.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek