SZTE Info

zmk_diplomaoszto_kiemelt

A ZMK hallgatói kaptak először diplomát

A Szegedi Tudományegyetem tizenkét kara közül elsőként a Zeneművészeti Kar tartotta meg hagyományos diplomaosztó ünnepségét június 27-én a Tisza Lajos körúti épület Fricsay-termében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvény során 21 BA-, 9 művész- (MA), 24 tanári szakos MA-, továbbá 1 szakirányú továbbképzési diplomát adtak át a végzett hallgatóknak. Aranydiplomával köszöntöttek 13 egykori egyetemi diákot, akik kereken 50 évvel ezelőtt szerezték meg végzettségüket a kar, pontosabban annak korabeli elődje, a Szegedi Állami Zeneművészeti Szakiskola képzési keretei között. „Discipuli Pro Universitate” díjban részesült Szegedi Tamás klarinét szakon végzett hallgató.

 

ZMK_diplomaoszto
ZMK diplomaosztó - GALÉRIA


A diplomaosztó ünnepségen hivatalosan is elbúcsúzott posztjától Kerek Ferenc professzor, az SZTE ZMK dékánja, aki ugyanakkor egyéb szerepkörben továbbra is a kar szolgálatában marad. Szabó Gábor, az egyetem rektora köszönetét fejezte ki a leköszönő dékánnak regnálása alatt végzett munkájáért, amelynek sikerességét, úgy gondolja, a zenészhallgatók részvételével lezajlott számtalan koncert is ékesen bizonyítja. A ZMK vezetését a jövőben Tóth Péter főiskolai docens, a Zeneelmélet Tanszék vezetője veszi át.

Szuda Sándordátum

időpont

kar

helyszín

június 27. csütörtök

12 óra

ZMK

Fricsay terem

június 28. péntek

10 óra

ETSZK

TIK

június 28. péntek

11 óra

MK

CSMKIK

június 29. szombat

10 óra

GYTK

TIK

június 29. szombat

13 óra

ÁOK

TIK

június 30. vasárnap

11 óra

FOK

TIK

július 5. péntek

10 óra

GTK

TIK

13.30 óra

GTK

TIK

július 6. szombat

9 óra

BTK

TIK

11 óra

BTK

TIK

14 óra

BTK

TIK

16 óra

BTK

TIK

július 7. vasárnap

9 óra

TTIK

TIK

11 óra

TTIK

TIK

14 óra

TTIK

TIK

17 óra

TTIK

TIK

július 13. szombat

9 óra

JGYPK

TIK

10.30 óra

JGYPK

TIK

10 óra

ÁJTK jogász

színház

12 óra

ÁJTK jogász

színház

július 14. vasárnap

10 óra

ÁJTK osztott képzés

színház

12 óra

ÁJTK osztott képzés

színház

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.