SZTE Info

Jogi Kari Könyvünnep bemutatókkal az SZTE-n

Harmadik alkalommal rendeznek könyvünnepet az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán. A június 27-i rendezvényen a kar oktatóinak elmúlt években megjelent köteteibe is belelapozhatunk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szabó Imre dékán megnyitójával veszi kezdetét június 27-én 11 órakor a Jogi Kari Könyvünnep a Kari Társalgóban (Óépület, III. emelet). A rendezvényen minden évben hagyományosan a kar oktatóinak elmúlt évben megjelent köteteit is bemutatják.

 

Ez alkalommal Ember Alex Frigyes Az üzemi baleset című kötetét Kun Attila, a Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezető egyetemi docense mutatja be. Fantoly Zsanett A büntető tárgyalási rendszerek sajátosságai és a büntető eljárás hatékonysága című könyvéről Hack Péter, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem egyetemi docense beszél. Molnár Imre A locatio conductio a klasszikus kori római jogban című írásáról Sáry Pál, a Miskolci Egyetem docense szól.

 

Regisztrálni az ajtk.dekani@juris.u-szeged.hu címre küldött e-maillel vagy telefonon a 06-62/544-197-es telefonszámon lehet.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.