Bezár

Hírarchívum

Intelligens mintaotthon és boszorkánykonyha: SZTE-programok a Múzeumok éjszakáján

Intelligens mintaotthon és boszorkánykonyha: SZTE-programok a Múzeumok éjszakáján

2013. június 20.
1 perc

Idén is megrendezik a világ érdekességeire kíváncsiak számára a Múzeumok Éjszakáját, melynek programsorozatából a Szegedi Tudományegyetem is kiveszi a részét. Mind a Szent-Györgyi Albert Agórában, mind az Interaktív Természetismereti Tudástár érdekes programokkal várják a látogatókat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Június 22-én délután hattól másnap hajnali egyig több helyszínen várják a szervezők az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján. Az eseménysorozat szegedi programjaihoz a Szegedi Tudományegyetem is kapcsolódik. A Juhász Gyula Pedagógusképző Karon az Interaktív Természetismereti Tudástár keretein belül a boszorkányok hátsó kertjébe invitálják a látogatókat. Szó lesz a boszorkányok familiárisairól, a boszorkánykonyhában megismerkedhetnek a mágikus tűzzel, látogatást lehet tenni a füvesasszonynál, de aki kíváncsi rá, azt is megtudhatja, hogy mit nevezett a népnyelv a „boszorkányok pörölyének”. A belépő felnőtteknek 250 forint, diákigazolvánnyal csupán 200 forint.

 

A Szent-Györgyi Albert Agóra este héttől kezdve analóg diaporámabemutatóval készül a Múzeumok Éjszakájára, „Gótikától a szürrealizmusig” címmel. Napközben a sixtusi kápolnáról szóló freskókat és a „régi ősöket” bemutató fotókiállítást is megtekinthetik a látogatók. Továbbá az Informatóriumon belül ingyenesen lehet majd megtekinteni a jövő intelligens mintaotthonát, a Látványlabort, továbbá az Informatika Történeti Kiállítást is.

 

A Múzeumok Éjszakája teljes szegedi programja itt érhető el.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek