SZTE Info

Gyógyszerészdoktorokat avattak a TIK-ben

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar diplomaátadó ünnepségét június 29-én tartották.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán a 2012/2013-as tanévben 78 magyar és 6 angol tagozatos hallgató végzett. Az avatótestület tagjai között volt Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Hohmann Judit, a GYTK, Varga Csaba, a Természettudományi és Informatikai Kar dékánhelyettese és Nagy Katalin, a Fogorvostudományi Kar dékánja. A friss gyógyszerészek angolul, illetve magyarul tették le esküjüket, majd egy általuk készített videót is levetítettek, amiben gyermekkori képeik is megjelentek. Tóth Jonathan is énekelt a végzős diákoknak, akik magyarul és angolul is elbúcsúztak alma materüktől.

 

SZTEinfo


GYTK_diplomaoszto
GYTK diplomaosztó - GALÉRIA
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.