Bezár

Hírarchívum

montazs_1-10

Tekintsen vissza a 2012-es évre a Szegedi Egyetem Magazinnal

Tekintsen vissza a 2012-es évre a Szegedi Egyetem Magazinnal

2013. január 23.
2 perc

A küllemében és tartalmában is megújult, megfiatalodott egyetemi magazin mind a tíz tavalyi száma fellapozható, elolvasható a www.u-szeged.hu-n.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Médiacentrum szerkesztősége már javában készíti elő a Szegedi Egyetem Magazin tavaszi megjelenéseit, ám az új lapokra még egy kicsit várniuk kell az olvasónak, csak a szorgalmi időszakban találkozhatnak ezekkel a jól megszokott terjesztési pontokon: az SZTE épületeiben, illetve bizonyos szegedi kávézókban. Addig is egy kis visszatekintésre csábítjuk az érdeklődőket!

 

A tavalyi esztendő komoly változást hozott az egyetemi lap életében. Tartalmában és formájában is újjáalakult a 60. évfolyamát élő Szegedi Egyetem, s igazodva a kor kihívásaihoz Szegedi Egyetem Magazinként folytatta pályafutását. Készítői azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a hírek mögé néznek, vizsgálnak és elemeznek: koncepcionális kérdéseket tárgyalva az universitas értékein keresztül mutatják be az egyetem és környezete kapcsolatát. Egy felmérés mellett számos olvasói visszajelzés is igazolta: az SZTE polgárai megszerették a tördelésében és szerkesztésében is fiatalosabbá, lendületesebbé, dinamikusabbá vált újságot.

 

2012-ben számos érdekes, izgalmas és tanulságos témát dolgozott fel a SZEM. Különszámmal várta a kilenc Nobel-díjas tudós részvételével megrendezett márciusi Szent-Györgyi Albert-konferenciát, s a továbbiakban is komoly hangsúlyt fektetett a Szent-Györgyi-évre, bemutatva a legendás tudós sokszínű személyiségét. A magazin figyelemmel kísérte a Szegedi Tudományegyetemen folyó legígéretesebb kutatásokat, s nemcsak elismert professzorai munkásságába, mindennapjaiba nyújtott betekintést, de tehetséges ifjú kutatókat, művészeket és sportolókat is megszólaltatott. Hónapról hónapra olyan aktuális kérdéseket boncolgatott, mint például a mozgás, az egészséges életmód szerepe a prevencióban, az ELI szegedi lézerközpont megépülésének esélyei és lehetséges hatásai vagy éppen a GMO jelene és jövője.

 

Lapozzon bele Ön is a SZEM márciusi, áprilisi, májusi 1., májusi 2., júniusi, szeptemberi, október 1., októberi 2., novemberi és decemberi számába, idézze fel velünk a tavalyi esztendőt!

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek