SZTE Info

Minőségi tanúsítványt szerzett a Klebelsberg-könyvtár

A Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtára 2012 végén sikeresen befejezte a könyvtár minőségbiztosításával kapcsolatos munkákat, és maradéktalanul megfelelt a követelményeknek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2012. december 13-án kelt tanúsítvány szerint a Klebelsberg-könyvtár „könyvtári tevékenység” területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.

 

A szabvány – általános megfogalmazás szerint – nyolc alapelvre koncentrál a minőségi célok, a „vevői” elégedettség és a folyamatos javítás eléréséhez. Ezek között olyan követelmények szerepelnek, mint például a „vevőorientált” szervezet, a dolgozók bevonása (hogy a képességeiket a szervezet érdekében kibontakoztathassák), a rendszerszemléletű irányítás vagy a tevékenység folyamatos javítása.

 

A tanúsítvány 2015 decemberéig érvényes.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.