Bezár

Hírarchívum

A gyógyszer születése – a molekulától a „piruláig”

A gyógyszer születése – a molekulától a „piruláig”

2012. május 23.
2 perc

„Molekulától a gyógyszerig” címmel rendeznek konferenciát május 24-én és 25-én az MTA SZAB-székházban. A tudományos tanácskozás – melynek megnyitóját május 24-én 10 órakor tartják – a gyógyszerfejlesztés tudományos gyakorlatát és a hatósági elvárásokat járja körbe, miközben a résztvevők megismerhetik a gyógyszerkutatás szegedi eredményeit is.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Molekulától a gyógyszerig elnevezésű konferencia szervezői rangos szakmai intézmények: a szegedi gyógyszerészkar Gyógyszer-felügyeleti Intézete, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszeripari Szervezete és Gyógyszerkutatási Szakosztálya, a GYEMSZI – Országos Gyógyszerészeti Intézet –, valamint az MTA SZAB Gyógyszerészeti Szakbizottsága.

A szervezők célja egy olyan fórum létrehozása, amely a gyógyszerkutatásban és -fejlesztésben résztvevő partnerek – így kutatók, gyógyszeripari szakemberek és a gyógyszer-felügyeleti hatóság képviselői – közötti együttműködést, az egyes nézőpontok, prioritások egyeztetését, harmonizációját segítheti elő.

A programon egy gyógyszer születésének főbb állomásait végigkísérve tekintik át az egyes fázisokra jellemző aktuális szabályozási környezetet; bemutatják a legfrissebb kutatási eredményeket a szintetikus és természetes alapú hatóanyagok fejlesztése és analitikája-, a gyógyszerforma-fejlesztés és gyártás területén; a preklinikai fázisban alkalmazható módszerekről és a klinikai vizsgálatok koordinációjának szegedi eredményeiről is szó esik. Az egyes szekciók harmadik pillérét a gyógyszeripari szakemberek előadásai alkotják, akik rávilágítanak annak a mozgástérnek a nehézségeire, amelyben az új fejlesztéseket a hatósági szempontoknak alárendelve és az ipari sajátságokhoz igazítva kell terápiás eszközökké formálni.

A valódi véleménycsere biztosítása érdekében minden szekciót fórum követ, ezzel is segítve a gyógyszerfejlesztésben résztvevő partnerek látókörének bővítését egymás munkájának megismerése állal.

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának hét intézetében folyó kutatásokat nemcsak az előadásokon ismerhetik meg a résztvevők, hanem a fiatal kutatók posztereit is elhelyezik a rendezvény helyszínén.


A konferencia részletes programja itt olvasható.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek