SZTE Info

A tanév utolsó „SzemeSZTEr”-e a VTV-ben

A nyári szünet előtti utolsó adásával jelentkezik az SZTEtv SzemeSZTEr című magazinja. A VTV Szeged június 19-én, a Hálózat Televízió július 2-án tűzi műsorra a szegedi egyetemről szóló műsort.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Egyetem Televízió SzemeSZTEr című mazainműsora összegezi, ki mit gondol az új felvételi eljárásról. A Tehetséges hallgató rovatban egy egyedi módon gondolkodó és alkotó festőnövendéket mutatnak be, kipróbálták a pneumobilt, barangoltak a 90 éves Füvészkertben és a KoleSZTErinben remek szendvicseket készítettek. Arra is kíváncsiak voltak, ki milyen rituáléval készül a vizsgákra.

Várja Önöket június 19-én, kedden este nyolc órától a két műsorvezető, Papp Melinda és Prischetzky Botond, valamint a szerkesztő, Nánási Anita.

Az adást július 2-án a Hálózat Televízió műsorán is megtalálják.

Júliusban és augusztusban a SzemeSZTEr legjobb filmjeiből készített válogatással várják a Nézőket a VTV-ben, és a HTV-ben.

SZTEpress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.