Bezár

Hírarchívum

Komplex oktatási program indult a Szegedi Tudományegyetemen ahallgatók vállalkozói ismereteinek bővítésére

Komplex oktatási program indult a Szegedi Tudományegyetemen ahallgatók vállalkozói ismereteinek bővítésére

2011. szeptember 01.
2 perc
Számos új képzés került meghirdetésre a Szegedi Tudományegyetemen, melynek célja, hogy a jövőben vállalkozás indítását tervező, ambiciózus egyetemi hallgatók minél több információt szerezhessenek az üzleti élet különböző területeiről, a sikeres vállalatvezetés és szervezés gyakorlatáról, valamint az Európai Unió segítségével megvalósítható pályázatok elkészítéséről. Az egyetemi hallgatók számára meghirdetett nyolc új kurzus a vállalatalapítás-és fejlesztés különböző területeibe nyújt betekintést.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A vállalkozásfejlesztési ismeretek képzési program segítséget nyújt azoknak az egyetemi hallgatóknak, akik érdeklődnek a vállalatalapítás, vállalkozásfejlesztés iránt, valamint akik tovább szeretnék bővíteni tudásukat az üzleti élet különböző területeiről, fejlesztve ezáltal piaci-és üzleti szemléletüket. A TÁMOP 4.2.1.-08/1-2008-0002 számú „Tudáshasznosulást, tudástranszfert szolgáló eszköz- és feltételrendszer kialakítása, fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen és a Dél-alföldi régióban” című pályázat keretében nyolc új speciális képzés került meghirdetésre, melyek az üzleti vállalkozások világának különböző területeit tekintik át. A kurzusok során nagy figyelmet fordítanak a gyakorlati oktatásra, számos esetpélda áttekintésével segítik az üzleti folyamatok könnyebb megértését.

A kurzusok átfogják a vállalati életciklus szinte egészét: az alapításától a sikeres működtetéséig, mindvégig a kis- és középvállalkozások sajátosságaira fókuszálva. A vállalkozás indításához kapcsolódó kurzusok az indulás alapjául szolgáló innovációs ismeretek mellett a vállalkozás alapításának gyakorlati menetét tekintik át. A vállalati működéshez kapcsolódóan a kkv gyakorlati marketingje és kkv finanszírozása kurzusok biztosítanak hasznos és gyakorlatias ismereteket az érdeklődőknek. A működés mellett a növekedés és fejlődés menedzseléséhez kapcsolódó tudás átadása is kiemelten fontos, ezt olyan kurzusok biztosítják, melyek az üzleti tervezésre és az uniós projektek menedzselésére valamint a tudásintenzív vállalkozásokba történő tőkebevonásra koncentrálnak. A hallgatók ezeken felül a modern a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról is külön kurzus keretében sajátíthatnak el ismereteket.

A projekt célja, hogy a különböző képzési területről érkező hallgatók komplex üzleti ismeretek birtokában nagyobb arányban és jobb eredményekkel vágjanak bele a vállalkozás alapításba, illetve sikeresebben tudják fejleszteni egy meglévő vállalkozás működését.

 

SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság

Cím: 6720, Szeged, Dugonics tér 13.

E-mail: innova@rekt.u-szeged.hu

www.u-szeged.hu/kutatas-fejlesztes

www.ujszechenyiterv.gov.hu

A hivatalos sajtóközlemény innen tölthető le

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek