Bezár

Hírarchívum

allasborze_mesterkepzesek

A mesterképzéstől a munkahelyig kalauzoltak a TIK-ben

A mesterképzéstől a munkahelyig kalauzoltak a TIK-ben

2011. október 20.
2 perc

Október 19-én az immár hagyományos SZTE Őszi Állásbörze mellett a Szolgáltatók Börzéjét és a Mesterképzések Nyílt Napját is megrendezték.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Gazdag programkínálat várt azokra a fiatalokra, akik szerdán ellátogattak a József Attila Tanulmányi és Információs Központba. A nap során szinte mindenki megtalálta a számítását a TIK-ben. Az SZTE Karrier Iroda jóvoltából hetedik alkalommal gyűltek össze őszi állásbörze keretében cégek és hallgatók azzal a céllal, hogy egymásra találjanak mint munkaadók és munkavállalók. Idén ráadásul három az egyben csomagot kaptak az érdeklődők: a Szolgáltatók Börzéjére és a Mesterképzések Nyílt Napjára is ezzel egy időben került sor.

allasborzeReggel 9-től délután 16 óráig összesen 22 cég standolt az állásbörzén, és további 6 a Szolgáltatók Börzéjén. Előbbire a korábbi évek hagyományainak megfelelően olyan álláskereső-adatbázist kínáló cégek is beneveztek, mint az ÁllásStart Magyarország Kft. vagy a HVG Karrier Plusz-Jobline. Nem hiányozhatott természetesen a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja sem, amely nemcsak hazai, de külföldi lehetőségeket is kínált. Mellettük az álláskeresést segítő egyetemi egységekkel és olyan cégekkel találkozhattunk, mint a GE Healthcare, a Guardian Magyarországon vagy éppen az Ericsson, s ebben az esztendőben sem maradtak el a cégelőadások. Fontos kiemelni, hogy a regionális vállalkozások mellett idén is helyet kaptak a rendezvényen az országos állásajánlattal rendelkező cégek, illetve olyan szolgáltatók, amelyek több száz állásajánlatot tartanak nyilván adatbázisukban.

A Szolgáltatók Börzéjét tavaly rendezték meg először, akkor az állásbörzétől függetlenül, idén viszont a két rendezvény hasonló közönségének okán, egymást is erősítve egy napra tették a szervezők. Autósiskola, nyelviskola, továbbképzési központ kapott itt helyet, hiszen olyan cégek jelentkezését várták, amelyek a hallgatóknak valamilyen plusz kompetenciaszerzési lehetőséget biztosíthatnak.

A Mesterképzések Nyílt Napját három éve szervezik meg azzal a céllal, hogy az universitas igyekezzen helyben megtartani az alapképzéses hallgatóit mesterképzései megismertetésével. Sok szak alapképzése nem feltétlenül elegendő a sikeres elhelyezkedéshez, ezért is van arra szükség, hogy a fiatalok elvégezzék az MA/MSc szintet is. A Szegedi Tudományegyetemen mesterképzést indító mind a hét kar bőséges információval látta el szerdán az érdeklődőket saját kínálatáról, lehetőségeiről.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek