SZTE Info

Adathalászati kísérlet ETR-azonosítóra

Az interneten felbukkant egy adathalász oldal, amely a szegedi ETR nyitóképernyőjéhez nagyon hasonlónak mutatkozik, és az ETR "mellék szerverének" állítja magát. Ennek célja az lehet, hogy minél több ETR-es azonosító-jelszó párt szerezzenek meg.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ezzel kapcsolatban az alábbiakra figyelmeztetjük önöket

  • Az ETR-t ne a Google-lal való kereséssel hozzák be. Legjobb, ha az ETR-t az egyetem weblapjáról közelítik meg: www.u-szeged.hu, vagy a böngészőjük címsorába maguk gépelik be a webcímet: www.etr.u-szeged.hu
  • Aki azt tapasztalta, hogy az ETR-be való bejelentkezés után nem az ő neve jelent meg, sürgősen cseréljen jelszót a valódi ETR-ben.
  • Bárhogy jutnak is az ETR bejelentkező képernyőjére, gondosan figyeljék meg, hogy mit látnak a böngészőjük címsorában: annak elején a https://www.etr.u-szeged.hu/ szövegnek kell lennie, ahol a "www" helyett/mellett más szócska is állhat: "web3" ... "web12", "coosp", "modulo".
  • Ne adja meg az ETR-es nevét és jelszavát, ha a böngészőjében nem a fenti címet látja! Nem üzemeltetünk az egyetemi hálózaton kívül "mellék szervert".

ETR-üzemeltetés

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.