SZTE Info

Uniface_kezdo

Virtuális egyetem felvételizőknek

Beiratkozás, albérlet- és munkakeresés, óralátogatás vagy éppen városnézés bulival – az Uniface nevű internetes játékkal a felvételizők a valódi hallgatói élet részesei lehetnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTE_rektoriRegisztráció és játék:

http://www.uniface.hu vagy

http://www.facebook.com/uniface.hu

Így például a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) bármelyik karán szerezhetnek – virtuális diplomát, az intézmény számos szolgáltatását igénybe vehetik, sőt, Szegedet is megismerhetik. A játék a www.uniface.hu oldalon november végén indul értékes nyereményekkel motiválva a legjobb játékosokat. A virtuális egyetemi világ már meghódította a pécsi egyetemre felvételizőket. Idén a SZTE is kitárja virtuális kapuit.

Az egyetemi élet és az egyetemi város modellezése az Uniface nevű online játék fő célja. Az innovatív kommunikációs eszközt sikerrel próbálták ki az elmúlt tanévekben a Pécsi Tudományegyetemen. Az ottani felmérés szerint a játékba bekapcsolódók 77 százalékának gyarapodott a szakmai tudása, minden második fiatal új információt tudott meg az egyetemről. Idén Pécs mellett Szeged universitas-a is bekapcsolódik az Uniface online játék virtuális világába.

A játékosok a sikeres felvételi vizsga után órákra járnak, albérletet vagy éppen munkát keresnek, de természetesen bulizhatnak, sőt, megismerhetik a várost is.

Háromdimenziós modellek segítségével a játékosok ellátogathatnak az egyetemi épületekbe épületeibe. A Szegedi Tudományegyetem esetében például a Rektori Hivatalba, választott egyetemi karukra, vagy éppen a József Attila Tanulmányi és Információs Központba (TIK). Megismerhetik az intézmény struktúráját, szolgáltatásait igénybe vehetik, így benézhetnek az SZTE Csillagvizsgálójába, elidőzhetnek a sportközpontban vagy sörözhetnek a megújult JATE Klub falai között.

SZTE_TIKEgyetlen felvételizőnek sem kell aggódnia: ahhoz, hogy megnyerhesse az értékes díjakat, most csak a középiskolai tananyagból kell bizonyítania. Az egyetemi reality valós élethelyzeteket modellez, így a játék során felmerülő kérdések leginkább az érettségi feladatsorokat idézik, a kötelező óralátogatásokon pedig rövid Szabadegyetem-videófelvételek segítenek a tananyag elsajátításában. A városra vonatkozó ismereteknek utánajárva a leendő hallgatók gyorsan megbarátkozhatnak Szegeddel is.

Ám az egyetemi életnek akadnak olykor nehézségei is. Így például a játékosoknak számolniuk kell majd azzal, hogy esetleg elfogy a pénzük és diákmunkát kell vállalniuk költségeik fedezéséhez. De „tevékenység pontjaikat” szintén be kell osztaniuk, hiszen a cyber-hallgatóknak is – a tanórák és szabadidős programok mellett – szükségük van néha alvásra.

A játék mindezek mellett a közösségi életet ugyancsak modellezi, hiszen a tanulmányi osztályon sorban állás közben bárki érdeklődhet egy-egy vizsga eredményéről, de még a könyvtárban barangolva is beleütközhet a játékos egy-egy Szegedről érdeklődő hallgató-társába – így a „népszerűség pontok” nem csupán sörrel növelhetők.

Az Uniface nevű egyetemi reality november végétől indul: a www.uniface.hu portálon vagy a www.facebook.com/uniface.hu oldalon regisztrálók a beiratkozás után hamarosan megkezdhetik életüket a Pécsi Tudományegyetem vagy a Szegedi Tudományegyetem virtuális falai között.

Ha valaki minden nap játszik, a virtuális szemeszter 10 nap alatt elvégezhető, de egyszerre elég fél-fél órát a számítógép előtt tölteni. Az Uniface-szel lehetőség nyílik párhuzamosan több karra is felvételizni, így a még bizonytalan jelentkezők több szakkal is megismerkedhetnek.


A játék során a Szegedi Tudományegyetem támogatói:

x-admin_logo szin_logo

Jakab_Csaba_autosiskola Rutin_Autosiskola Yes_nyelviskola

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  14:00 - 15:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja