SZTE Info

Tudósklub és 200 előadás a XVIII. Szent-Györgyi Napokon

Szakmai előadásokat, tudományos továbbképzéseket vonultat fel idén is a Szent-Györgyi Napok. A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ és az Általános Orvostudományi Kar 18. alkalommal életre hívott rendezvénye november 14-én kezdődött.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A november 19-ig tartó programsorozat közel kétszáz előadás hangzik el – többek között – a belgyógyászat, a kardiológia, a fogorvoslás, a gyógyszerészet, a háziorvostan témakörében. Például a belgyógyászati témájú előadásokra 250 érdeklődő szakember jelentkezett. A színvonalas rendezvények közül is kiemelkedik a november 17-én (csütörtökön) 16 órakor az SZTE Általános Orvostudományi Kar Oktatási épületében (Szeged, Dóm tér 13.) rendezendő Richter Tudós Klub, melynek központi témája a fájdalom és annak csillapítása. Az SZTE Általános Orvostudományi Kara, Gyógyszerésztudományi Kara, Fogorvostudományi Kara és az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kara közös rendezvényét november 18-án (pénteken) 10 órától tartják a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.). Az ünnepségen kitüntetéseket adnak át, ezzel is tisztelegnek Szent-Györgyi Albert munkássága előtt.

A közel tíz helyszínt érintő XVIII. Szent-Györgyi Napok programja innen tölthető le.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *