SZTE Info
SZTE JATIKA tehetségek támogatása,diplomás pályakövetés, vezetői információk

A szolgáltató egyetem

Országos konferenciával zárul a Hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a Szegedi Tudományegyetemen elnevezésű TÁMOP-projekt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A november 17-én 10 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ alagsori II. előadótermében tartott program keresztmetszetét adja az SZTE-n 2010-ben kezdődött szolgáltatásfejlesztésnek. A konferencián szó lesz – többek között – az ágazati adatszolgáltatásról, bemutatják a Vezetői Információs Rendszer és a Diplomás Pályakövető Rendszer eredményeit, a hallgatói és a tehetség program új szolgáltatásait. A projektzáró rendezvényt az SZTE és az Educatio Nonprofit Kft. szervezi.

A konferencia meghívója innen tölthető le

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.