SZTE Info

Oklevél a Szegedi Tudományegyetem akkreditációjáról

A Szegedi Tudományegyetem 2011. évi sikeres akkreditációját igazoló oklevelet Bazsa György professzor, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke adta át Szabó Gábor akadémikusnak, a Tisza-parti universitas rektorának a 2011. november 11-i egyetem napi ünnepségen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) – a hatályos felsőoktatási törvényben előírtak szerint – 2011-ben értékelte a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) folyó képzés, tudományos kutatás, illetve művészeti alkotótevékenység feltételeit. Ezzel összefüggésben vizsgálta az intézmény alaptevékenységét, működését, személyi és infrastrukturális ellátottságát, valamint minőségbiztosítását.

A MAB vizsgálata megállapította, hogy az SZTE megfelel azoknak a minőségi elvárásoknak, amelyeket a törvény szellemében a MAB állásfoglalása egyetem akkreditációja feltételének tekint.

Akkreditációs oklevél
A MAB határozatát tartalmazó oklevél
 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.