SZTE Info

Készül a legjobb hallgatók Tehetségpont-ranglistája

TALENT Ösztöndíj a tehetségeknek!

Elindította Kiválósági lista pályázatát a Szegedi Tudományegyetem tehetséges hallgatóit támogató SZTE Tehetségpont. A lista az egyetem legjobbjait rangsorolja tanulmányi és szakmai eredményeik, valamint sport- és művészeti tevékenységük alapján. A pályázaton jól szereplők kiemelt kedvezményekben részesülnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Február 24-ig várják a jól teljesítő egyetemisták pályázatait a SZTE Tehetségpont megújult honlapján (www.sztehetseg.hu), ahol a részletes kiírás is olvasható. A kiválósági listát egyelőre két kategóriában indították el: az alap-, mester- és osztatlan képzésben részt vevő hallgatók (A kategória: http://sztehetseg.hu/hu/hirek/kivalosagi_lista_a), valamint a sportolók és művészek (B kategória: http://sztehetseg.hu/hu/hirek/kivalosagi_lista_b) mérhetik össze tudásukat először, de érdemes figyelni a Tehetségpont honlapját, melyen hamarosan a doktoranduszok (C kategória) pályázatát is olvashatják az érdeklődők.

A kiválósági lista a Szegedi Tudományegyetem legkiválóbb hallgatóinak kitüntetését és jutalmazását szolgálja, valamint ösztönzi az egyetem minden hallgatóját jobb tanulmányi eredmények elérésre, tehetségük fejlesztésére. Kizárólag Tehetségpont-tagok válhatnak kiváló tagokká, ezért a pályázat mindenekelőtt regisztrációhoz kötött, mely a honlapon lehetséges. Az eredményhirdetés után a legjobb eredményeket benyújtók arany-, ezüst- és bronzkategóriás Tehetségpont-tagokká válnak, a szervezet nyújtotta előnyöket (kedvezményes színházbérletek, mentorálás, Tehetségpont-könyvtár, JATE Klub belépő stb.) ezentúl csak ezek a hallgatók vehetik majd igénybe. A kedvezmények aktuális listája is a sztehetseg.hu oldalon tekinthető meg (http://sztehetseg.hu/hu/kivalosagi_lista/kedvezmenyrendszer).

Az SZTE Tehetségpont Kiválósági listához társul az SZTE TALENT Ösztöndíj is, melynek az aktuális összegét a Szegedi Tehetséggondozó Tanács határozza meg minden félévben – ami jelenleg 30-150 ezer forintos egyszeri támogatást jelent hallgatónként. Az ösztöndíj mellett az SZTE Tehetségpont kiváló tagjainak tagsági kártyát is biztosítanak, mellyel jogosultak igénybe venni a kedvezményeket.

Részletek a sztehetseg.hu oldalon, illetve Szarvas Kata Tehetségpont-koordinátornál az info@sztehetseg.hu címen.

---

 

Sajtókapcsolatok:

Arany Mihály

sajtóreferens

SZTE Tehetségpont

aranymihaly@gmail.com

20/219-8858

 

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.