Bezár

Hírarchívum

hallgatok_kopad_2

Kiemelkedő színvonalút alkotott a Szegedi Tudományegyetem

Kiemelkedő színvonalút alkotott a Szegedi Tudományegyetem

2011. május 10.
2 perc

Nemzetközi Együttműködési Kultúráért nívódíjat kapott a Szegedi Tudományegyetem (SZTE). Az elismerést az Erasmus programjával nyerte el az intézmény, az uniós pályázati programot gondozó Tempus Közalapítványtól.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Nemzetközi Együttműködési Kultúráért nívódíj az Egész életen át tartó tanulás program támogatásával megvalósuló, kiemelkedő színvonalú oktatási és képzési projektek elismerésére szolgál. A projektekben folyó áldozatos és elkötelezett munka közvetlen elismerése mellett a célja, hogy felhívja a figyelmet a minőség jelentőségére, ugyanakkor biztosítja, hogy a díjazott intézmények szakmai közönség előtt bemutathassák eredményeiket, és megoszthassák tapasztalataikat a program többi résztvevőjével.

A Szegedi Tudományegyetem erasmusos kapcsolatrendszere egész Európát behálózza, 29 ország 263 városában 368 partneregyetemmel rendelkezik. Az intézmény széles körű tájékoztatást nyújt, és a pályázat teljes időtartama alatt segíti, figyelemmel kíséri a munkát. A kurzusok kiválasztása a tanszéki koordinátorok segítségével és jóváhagyásával történik. A tanszéki koordinátorok segítségével az oktatók, a tanulmányi osztályok, a tanulmányi bizottságok és a kreditátviteli bizottságok egyaránt részt vesznek az Erasmus-tanulmányok beszámítási és elismertetési eljárásaiban. A díj indoklása kiemeli, hogy bár egy 12 karú intézményről van szó, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága irányításával a megállapodások, szerződések kezelése átláthatóan, jól működik. Az egyetem kellő figyelmet fordít a ki- és beutazók megfelelő felkészítésére is. A megnövekedett igényeket figyelembe véve, ettől a tanévtől kezdődően nemcsak a tanulmányi ösztöndíjjal, hanem a szakmai gyakorlati ösztöndíjjal kiutazó Erasmus hallgatóiknak is nyújtanak kiegészítő támogatást. Az oktatók Erasmus aktivitása nemcsak európai szinten is kiemelkedő mobilitási számokban mutatkozik meg, hanem az idegen nyelvű kurzusok növekvő száma is alátámasztja. A beutazó oktatókra is építenek, az általuk tartott előadások, szemináriumok egy része beépül a tantervbe az év elején, elvégzésükért kredit szerezhető. Az egyetem 6 intenzív program és 4 hálózat aktív résztvevője, valamint számos közös képzésben és tantervfejlesztésben is részt vesz.

A díjat a közalapítvány május 10-i konferenciáján vette át Balogné Molnár Gabriella projektkoordinátor.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek