Bezár

Hírarchívum

Európa-napot rendeznek a JGYPK hallgatói - Flash mob a Klauzál téren

Európa-napot rendeznek a JGYPK hallgatói - Flash mob a Klauzál téren

2011. május 03.
1 perc

Flash mobbal, azaz villámcsődülettel hívják fel a hallgatók Szeged polgárainak a figyelmét a jövő heti Európa-nap rendezvényükre a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatói 2011. május 4-én, szerdán 17 órakor a Klauzál téren és a Kárász utcán. A flash mobon többszáz lufit engednek a magasba.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A villámcsődület (flash mob) emberek előre szervezett csoportosulását jelenti; hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, a résztvevők valami szokatlant csinálnak, majd a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik.

Az Európa-napot évek óta május elején rendezik meg a JGYPK Felnőttképzési Intézetének hallgatói. Május 9-én, hétfőn 9.00-16.00 között a Százszorszép Gyermekházban a Benelux-államokat, Írországot és Nagy-Britanniát ismertetik meg az érdeklődőkkel játékos, szórakoztató formában. Megtudhatjuk például, hogy a Hupikék Törpikék belgák, hogy a luxemburgiak tekéznek a legjobban, „Plesi” közreműködésével pedig a belga rap szerelmeseivé válhatunk. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Az Európa-napon Járd be és ismerd meg az EU-t!” címmel vetélkedőt is rendeznek a város különböző helyszínein a szegedi egyetemistáknak. Lesz „hagyományőrző” darts a Dóm téren, szavalás a múzeum lépcsőjén, ügyességi feladat a Széchenyi téren vagy kincskeresés a játszótéren.

 

További információk: Keczer Gabriella (keczergabriella@gmail.com)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek