SZTE Info

Összeesküvések az Eötvös Kollégiumban

Az Eötvös Esték következő programján Összeesküvések Nagy Sándor ellen címmel tart előadást Tóth Iván. A rendezvénynek 2011. december 6-án 19 órakor a Szegedi Tudományegyetem Eötvös Loránd Kollégiuma ad helyet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

eotvos_quedrivium_kisstimeaNagy hagyománya van a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Eötvös Loránd Kollégiumában az Eötvös Estéknek: 2007 óta számos előadást tartottak már a legkülönbözőbb témakörökről. Így például szó esett a középkori inkvizícióról, a nyelv tudományáról, az internetes kataklizmákról vagy éppen az alternatív tudományokról.

A következő rendezvényt a kollégium Quadrivium Műhelye (QM) szervezi, hiszen a csoport célja a kollégiumban élő bölcsészhallgatókat felkészíteni az önálló és rendszeres kutatómunkára, valamint interdiszciplináris tanulmányokra. Így segítséget nyújtanak a PhD képzéshez szükséges tudományos felkészültség eléréséhez.

A csoport következő programja az Eötvös Esték részeként valósul meg: Tóth Iván, az SZTE Ókortörténeti Tanszékének munkatársa tart előadást Összeesküvések Nagy Sándor ellen címmel. Az rendezvényt az SZTE Eötvös Loránd Kollégiumban tartják 2011. december 6-án 19 órakor.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében