SZTE Info

Könyvbemutató: Gyarmati György kötetei

Gyarmati György két könyvét mutatják be 2011. december 8-án (csütörtökön) 18 órától az MTA SZAB székházában (6720 Szeged, Somogyi utca 7.) A Rubicon gondozásában megjelenő Rákosi-korszak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Rendszerváltó fordulatok évtizede Magyarországon, 1945-1956 című kötetet A. Sajti Enikő történész, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára ajánlja az olvasók figyelmébe. A Kísértő közelmúlt, avagy a rendszerátalakítás egyik deficitje című, a L'Harmattan kiadó által jegyzett könyvet Kovács László Imre, az SZTE egyetemi docense mutatja be – az MTA Szegedi Területi Bizottságának Filozófiai és Történettudományi Szakbizottsága, a Magyar Történelmi Társulat Dél-alföldi Csoportja, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára, valamint a Rubicon szerkesztősége és a L'Harmattan Könyvkiadó közös rendezvényén.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *