SZTE Info

szegy_miki_itb

250 apróságot lepett meg az egyetemi Mikulás

Jótékonysági Mikulás-ünnepségnek adott otthont pénteken délelőtt az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tizenegy intézményből érkezett 250 hátrányos helyzetű, állami gondozásban nevelkedő és fogyatékkal élő gyereknek kedveskedtek vidám, zenés műsorral és ajándékcsomaggal a Rotaract Club és a Szegedi Tudományegyetem, az SZTE Kulturális Iroda és az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ közös jótékonysági Mikulás-ünnepségén december 2-án délelőtt. A Király-König Péter Zeneiskola tanárai és a Peter&Pan gitárduó (Balázs Péter, Lengyel Tibor) zenéltek a résztvevőknek, az Azték Színjátszó és Tánc Csoport tagjai pedig egy vidám darabot adtak elő.

A támogatott intézmények: Ágota Alapítvány, Sólyom utcai Általános Iskola, Értelmi Fogyatékosok Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezete Kht., Dr. Waltner Károly Gyermekvédelmi Intézmény Gyermekotthona, Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete, Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Dr. Waltner Károly Otthon, Szegedi Korai Fejlesztést és Integrációt Támogató Alapítvány (ODU), Fekete István Általános Iskola, Szivárvány Autizmus Egyesület, Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola.

SZEGY

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében