SZTE Info

Magyar Egyetemi és Főiskolai Tornászbajnokság

Szeretettel meghívjuk Önöket a Testnevelési és Sporttudományi Intézet rendezésében sorrakerülõ Magyar Egyetemi és Fõiskolai Tornászbajnokságra!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Kérjük, látogassanak el a versenyre, szurkoljanak nekünk a sikeres lebonyolításért és hallgatóink eredményes szerepléséért!

Április 30-án, szombaton remélhetõleg megtiszteli versenyünket Berki Krisztián Világ-, és ötszörös Európa-bajnok tornász is.

Üdvözlettel: Dr. Balogh László egyetemi docens, mb. intézetvezetõ

Cziberéné Nohel Gizella mestertanár, versenyigazgató

Meszlényi- Lenhart Emese gyakornok, versenytitkár

Versenykiírás 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.