SZTE Info

Adományozás és parkgondozás is része a Juhász Gyula Napoknak

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a Szegedi Tudományegyetem pedagógusképző karán a Juhász Gyula Napok.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ennek keretében 2011. április 21-én, csütörtökön 10.00 órától átadásra kerülnek az SZTE JGYPK hallgatói önkormányzata által meghirdetett adománygyűjtés során, több hét alatt összegyűlt játékok, eszközök a Gyermekgyógyászati Klinika részére. Az ajándékokat közel 160 hallgató adja át a gyermekklinika kis betegeinek.

Az átadás helyszíne: Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ Szeged, Korányi fasor 14-15.

Az adományok átadását követően az SZTE JGYPK hallgatói, valamint a XV. Juhász Gyula Napok résztvevői közösen átvonulnak a Stefániára, ahol a "Fogadjon örökbe egy közterületet!" program keretében a területet a szezonális igényeknek megfelelően "rendbe teszik!

XV. Juhász Gyula Napok: 2011. április 19-21. Bővebb információ: www.jugyu.hu

Az adománygyűjtésről és a parkgondozásról bővebb információ: Ament Balázs elnök, SZTE JGYPK HÖK
Mobil: +36 30 57 88 566

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.